October 17, 2014

エクイニクス、2014年フロスト&サリバンのアジア・パシフィックにおける 「データセンター グリーンイノベーションリーダーシップ部門 ベストプラクティス賞」を受賞

HONG KONG—October 17, 2014—Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), the global interconnection data center company, today announced that it has been awarded the 2014 Asia Pacific Data Center Green Innovation Leadership Award by Frost & Sullivan. Equinix was specifically recognized as a trendsetter, leading the industry in the identification and implementation of green initiatives and meeting strict energy efficiency requirements in all leading markets in the Asia-Pacific region.

• エクイニクスは、業界の推進役、実行能力、洗練された技術力、そして顧客満足度の4つの点が評価され今回の受賞へと至りました。エクイニクスでは、既存IBXデータセンターを改築する際に、新しい技術を取り入れることでグリーンデータセンターへとアップグレードさせる等、既存データセンターへの投資を積極的に行い、市場の要件に見合うレベルにまでデータセンター内のPUE(電力使用効率)を引き上げています。
  • Every Equinix data center uses technology and techniques that reduce environmental impact. Equinix’s global International Business Exchange™ (IBX®) data center operations and engineering teams have implemented comprehensive conservation and efficiency programs that include energy and water conservation, solid waste reduction, pollution prevention and recycling. In Asia-Pacific, all data centers deploy:

• 消費電力を最小限に抑えた自動感知システム連動のエネルギー効率の高いLED照明システム
    • 消費電力を低減し、アクティブなエアフロー管理を介して冷却能力を増大させる適応型制御システム
    • 冷却された空気の供給通路と、高温の空気が流れる排気通路間の空気の混合を物理的に防ぎ、より低いエネルギー消費と効率的な冷却を実現するコールド /ホット・アイルのアイルキャッピング
    • 低負荷時に自動的にモーターのスピードとパワードローを減らしHVACシステムの電力消費を抑える、可変周波数ドライブ
  • In the Asia-Pacific region, Equinix’s data centers in Sydney (SY3), Hong Kong (HK2, phase 2 and HK3, phase 2) and Tokyo (TY4) have Leadership in Energy and Environmental Design® (LEED) Gold certifications for high building standards by the U.S. Green Building Council (USGBC). The four data centers were awarded for excellent performance in terms of energy savings, water efficiency, CO2 emission reductions and stewardship of resources and sensitivity to its impact on the environment.
  • Equinix’s first Melbourne data center, ME1, uses indirect evaporative cooling technology for the first stage of cooling while the second stage is handled by conventional air conditioning. In turn, the indirect evaporative coolers offset mechanical cooling loads depending on outdoor ambient conditions, significantly reducing energy consumption.
  • 香港、シンガポール、シドニーでは、エアハンドリングユニット(CRAH)を細やかに管理することで、設備からの発熱軽減による影響を緩和する為のIBX内の温度、空調、湿度に対する効果的なモニタリングとメンテナンスを実現しています。また圧力センサーとインテリジェント制御アルゴリズムの広範なネットワークを使用することにより、IT機器を冷却するための適切な温度と風量を正確に制御しています。これにより過冷却による負荷を軽減することができ、エネルギー浪費を抑制しています。

• フロスト&サリバン エネルギー&環境、シニアインダストリーアナリスト、Amit Kumar Singh(アミット・クマール・シン)氏のコメント:
    “Equinix’s strong business values are reflected in its commitment to build and maintain green data center facilities in the region, irrespective of its size. The company’s IBX facilities in Asia-Pacific, housing thousands of server storage and telecom equipment, strictly comply with the prevalent environmental standards while minimizing OPEX as well. The company’s competitive strength lies in its green initiatives that were implemented in 2013, which resulted in maximum customer satisfaction and improved profitability and social welfare at large.”
  • エクイニクス アジア・パシフィック、プレジデント、Samuel Lee(サミュエル・リー)のコメント:
    “Whether Equinix is building new data centers or upgrading existing facilities, we are committed to reducing our power consumption and carbon footprint globally and regionally. This award not only validates our green efforts over the past few years, but also reinforces our commitment to putting all of our data centers on an aggressive path for efficiency improvements.”